Je privacy is voor Foodl B.V. van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de relevante wet- en regelgeving over privacy, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. 

Toegang Foodl portaal

Met ons portaal krijg je toegang tot een beheeromgeving waar je zelf dingen kunt instellen, opgeven en wijzigen voor de webwinkel. 

Om toegang te krijgen tot ons portaal vragen we je om een gebruikersaccount aan te maken. We vragen je je NAW-gegevens, betalingsgegevens, e-mailadres, telefoonnummer en factuuradres. 

Bij het aanmaken van een gebruikersaccount ga je met ons een overeenkomst aan. Natuurlijk kun je via je account je informatie aanpassen wanneer je dat wilt. 

Via je account vind je ook alle bestellingen en betalingen terug die je via Foodl hebt gedaan, zo heb je makkelijk toegang tot een overzicht en bewijs wat je ook voor je eigen boekhouding weer kan gebruiken. 

Bestellingen via Foodl

Wanneer je via ons platform een bestelling plaatst, gebruiken wij je persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. 

Bij het plaatsen van een bestellening ga je een overeenkomst aan met de leverancier die ook gebruik maakt van ons platform. Om je bestelling te kunnen leveren ontvangt de leverancier je gegevens. Ook wij gebruiken je gegevens om er voor te zorgen dat jouw bestelling aankomt op het door jou gewenste adres. Voor de bezorging kunnen wij of de leverancier een bezorgdienst inschakelen. 

Betalingen via Foodl

Plaats je een bestelling via Foodl, dan gaat betaling ook via onze systemen. We krijgen dan informatie over je betaling van je bank of creditcardmaatschappij.

LocatiegegevensSoms is het nodig voor onze webwinkel Foodl om te achterhalen op welke plek je bent. We vragen dan apart of we dit mogen weten en alleen als je dan toestemming geeft, krijgen wij deze informatie.

Voor deze dienst gebruiken wij de navigatie- en locatiesoftware op je telefoon, tablet of computer. Wij hebben geen controle over wat de makers van deze software (zoals Google of Apple) daarmee doen. Lees dus altijd ook hun privacyverklaringen.

Informatie over en van Foodl

We houden je graag op de hoogte van dienstverlening van Foodl, over nieuwe producten, nieuwe leveranciers of nieuwe steden waarin we onze diensten aanbieden. We gebruiken daarvoor je contactgegevens. 

Heb je geen zin in onze nieuwsbrieven of andere informatie, dan kun je je via je account of via iedere reclamemail afmelden voor het ontvangen van verdere reclame via email. 

Verstrekken aan derden

Wij werken met bepaalde bedrijven samen, die je hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen.Waar nodig sluiten wij een verwerkersovereenkomst af met de betreffende partij.

Statistieken en analyse

Wij houden statistieken bij over het gebruik van ons portaal. Met deze statistieken verbeteren we onze dienstverlening om zo bijvoorbeeld alleen nog relevante informatie te laten zien. 

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers ons portaal gebruiken. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren.

Cookies

Ons portaal gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt en daarmee het aanbod op ons portaal voor jou relevanter maken. Lees hier onze cookie verklaring voor meer informatie over de cookies die we gebruiken.

Beveiliging en bewaartermijnenBeveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen dat je gegevens bij ons goed beveiligd zijn. We passen de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan en passen daarop onze beveiligingsmaatregelen aan

Persoonsgegevens bewaren we zolang je een account bij ons hebt en voor niet langer dan noodzakelijk. Betaalgegevens bewaren we niet langer dan door de fiscale wetgeving van ons vereist.

Inzage of wijzigen?

Wil je wijzigingen in je contactgegevens doorgeven, of je gegevens inzien of aanvullen? Via je je gebruikersaccount kun je altijd zelf je gegevens inzien of wijzigen. 

Wil je gegevens verwijderen? Verwijder dan je account. 

Heb je vragen over je gebruikersaccount? Of heb je andere vragen over verwerking van persoonsgegevens, stuur dan een bericht naar info@foodl.nl ter attentie van de privacy officer. 

Vragen of klachten? 

Deze privacyverklaring kunnen we van tijd tot tijd wijzigen, de nieuwste en geldende versie staat altijd op onze website. Hou die dus in de gaten. 

Heb je vragen? Wij staan klaar om ze voor je op te lossen. Bel of mail ons:

Foodl B.V.
Weg der Verenigde Naties
3527 KT Utrecht 
info@foodl.nl
088-8008980

Ook als er iets mis gaat of bij klachten geldt dat we je graag helpen. Wij zijn professionals en lossen graag samen met jou als professional zaken op. Gaat het om persoonsgegevens van jou als (privé) persoon, en komen we er samen niet uit, dan kun je ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wij Foodl zijn er om het makkelijker te maken. Dat doen we graag samen met en voor jou!